Ortodòncia a Girona

Diagnòstic, prevenció i correcció de les alteracions del desenvolupament, la forma de les arcades dentàries i la posició de les dents tant d’adults com de nens.

Millora el teu somriure i l’engranatge de les teves dents

L’ortodòncia és l’especilitat de l’odontologia que estudia, prevé i corregeix les alteracions del desenvolupament, la forma de les arcades dentaries i la posició dels maxil·lars, amb l’objectiu de restablir l’equilibri morfològic i funcional de la boca i de la cara.

Així doncs, l’ortodòncia és molt més que moure dents i col·locar-les bé de manera individual i pormenoritzada. L’ ortodòncia s’encarrega de corregir alteracions dels maxil·lars, de la cara, i sobretot, dels trastorns funcionals de la masticació, de l’articulació temporomandibular (ATM), de la parla, deglució i fins i tot, de la respiració.

A més a més, millora l’estètica facial gràcies a la millora del somriure i a l’obtenció d’una millor harmonia facial.

Quins tipus de tractaments d’ortodòncia pots necessitar?

Després de conèixer les teves preferències  i avaluar les teves necessitats, realitzem un estudi ortodòntic complert del teu problema bucodental. Aquest estudi consisteix de fotografies, radiografies (2D i 3D), models digitals o físics. i/o altres registres complementaris. Després d’aques estudi, el nostre especialista et recomanarà quin tipus d’ortodòncia és més efectiva en el teu cas.

Ortodòncia invisible

Com funcionen els alineadors invisibles?

Consisteix en la utilització d’unes fèrules o alineadors transparents que van millorant progressivament la posició de les dents fins a la posició final desitjada, en base a la planificació digital dels moviments realitzada pel Dr. Vilarrasa.

El sistema d’ortodòncia invisible Invisalign utilitza uns alineadors que estan fabricats individualment per a cada pacient, i amb un material que fa que siguin altament estètics -pràcticament invisibles- i confortables.

Son removibles, és a dir, es treuen per menjar i per raspallar, per lo que no alteren l’estil de vida com els brackets i faciliten molt tenir una correcta higiene dental durant el tractament d’ortodòncia.

Ortodòncia infantil

Quan caldria fer la primera visita al ortodoncista?

Recomanem que la primera visita a l’ortodoncista es realitzi a partir dels 6 anys d’edat, quan ja es presenta tota la dentició de llet en boca i erupciona el primer molar definitiu. La principal raó d’aquesta actuació precoç és poder establir un programa de prevenció tant de patologia dental com de maloclusions.

Per què és important realitzar una primera visita d’ortodòncia als 6 anys?

L’ actuació precoç entre els 3 i 12 anys, amb dentició de llet o mixta, ens permet detectar hàbits (succió del dit, xumet, protracció lingual) i malformacions esquelètiques i/o dentals que si no es tracten a aquestes edats, poden derivar en alteracions del desenvolupament bucofacial, que requereixin tractaments molt més complexes a l’adolescència o a l’edat adulta.

Com podem corregir els problemes dentals i esquelètics?

Amb una aparatologia senzilla i un pronòstic favorable, podem intervenir i harmonitzar el creixement i desenvolupament de l’infant (Ortopèdia dels maxil·lars)

Existeixen diferents aparells i tècniques per el tractament d’ortodòncia interceptiva o de primera fase, tant removibles com fixes. A Clínica Vilarrasa, l’ ortodoncista i l’odontopediatra treballem de manera conjunta i coordinada per poder realitzar el diagnòstic i tractament integral del pacient infantil.

Ortodòncia amb brackets

L’ortodòncia amb brackets es realitza a qualsevol edat, ja sigui a edat infantil, adolescents o adults. Els brackets es col·loquen a la superfície externa o visible de la dent, permetent aconseguir moviments precisos i controlats de la manera més eficient.

Quins tipus de brackets existeixen?

Brackets Convencionals

L’arc que fa moure i/o sobre els que es desplacen les dents està junt als brackets mitjançant lligadures elàstiques o metàl·liques.

Utilitzem uns brackets amb característiques LP “Low profile” per la màxima comoditat dels nostres pacients. Són brackets més petits, menys voluminosos, que no irriten la galta i els llavis i permeten una millor higiene.

Brackets d’autolligat

L’arc està unit als brackets mitjançant una comporta o un clip, sense necessitat de lligadures.

Els brackets d’autolligat són els brackets d’última generació que, combinats amb arcs d’alta tecnologia, generen un ambient de baixa fricció amb forces lleugeres i continues que milloren l’eficiència del moviment dentari.

Realitzen el moviment dentari d’una manera més fisiològica i ràpida, reduint el temps de tractament i la quantitat de visites.

Brackets convencionals estètics

Els brackets en comptes de ser metàl·lics, estan fets d’un material més estètic. Treballem amb brackets convencional ceràmics LP “low profile”, que no es tenyeixen ni taquen durant el tractament, i ens donen estètica i eficàcia.

També treballem amb brackets de safir, molt discrets – ja que mimetitzen el color de la dent.

Brackets d’autolligat estètitcs

Brackets que combinen les avantatges del bracket d’autolligat amb les avantatges del bracket estètic.

Ortodòncia lingual

Els brackets es col·loquen a la superfície interna o no visible de la dent, permetent així una màxima estètica, ja que resulten imperceptibles.

Permeten tractar qualsevol tipus de malposició o maloclusió dental, amb una gran precisió i eficàcia – comparable a la dels brackets convencionals- , amb la màxima estètica possible.

Dintre de tots els sistemes linguals existents, a Clínica Vilarrasa utilitzem el sistema Incognito, per la seva alta predictibilitat gràcies a una tecnologia d’última generació i gran individualització per a cada pacient.

Els brackets i arcs es fabriquen a mida per cada pacient, a partir d’un disseny digital i d’una fabricació robotitzada.

Aquesta alta personalització permet una màxima adaptació a les dents, fent que les brackets siguin més fines i planes, generant menys molèsties a la parla i a la masticació.

Ortodòncia combinada amb cirurgia ortognàtica (maxil·lofacial)

Els pacients adolescents i adults que ja han acabat el seu creixement i que presenten una maloclusió dental i esquelètica (dels óssos maxil·lars) reben un tractament d’ortodòncia combinat amb cirurgia ortognàtica.

Amb l’ortodòncia es col·loquen les dents superiors i inferiors en la posició i inclinació adequada dins del maxil·lar i la mandíbula respectivament, i mitjançant la cirurgia ortognàtica es col·loquen els ossos de la cara en una posició òptima tant per la funció masticatòria com per l’ harmonia i estètica facial.

Necessites més informació?

No dubtis a contactar amb nosaltres per a qualsevol mena de dubte que et pugui sorgir