Cirurgia Oral Menor a Girona

Millora quirúrgicament els petits defectes a la geniva, ós i a les dents

Què és la cirurgia oral menor?

La cirurgia oral és l’especialitat que s’encarrega de diagnosticar i tractar quirúrgicament els defectes de la geniva, de les dents i de l’os.

Mínimament invasives

El Dr Javi Vilarrasa, l’especialista en Periodòncia i Implants, utilitza instrumental microquirúrgic, lupes d’augment i unes tècniques mínimament invasives que permeten treballar amb una elevada precisió i garanteixen un resultat excel·lent de la cirurgia.

Quan és necessari un empelt de geniva?

Un empelt de geniva pot ser necessari quan hi ha recessions de la geniva amb exposició de l’arrel de la dent. Mitjançant tècniques mínimament invasives, es pot retornar a la dent/s una adequada qualitat i quantitat de geniva per mantenir salut gingival, així com revertir problemes de sensibilitat o estètica.

Allargament de corona

Permet deixar més superfície de la dent exposada. Pot estar indicada en casos amb un objectiu estètic on hi ha un excés de geniva o en situacions que requereixen una solució restauradora per l’existència d’una caries o fractura sota la geniva.

Fenestracions de dents incloses

És un procediment que es realitza abans o durant el tractament d’ortodòncia. Quan hi ha una dent inclosa (normalment el caní), es destapa la geniva i l’os per accedir a la dent. De tal manera, l’ortodoncista pot col·locar un bracket i moure la dent.

Microcargols

Són uns petits cargols que s’utilitzen durant el tractament d’ortodòncia. Es col·loquen en l’os i serveixen d’ancoratge per moure les dents.

Corticotomies

Els Drs. Vilarrasa són dels pocs experts que realitzen aquest tipus de tractament tant a la ciutat de Girona com a Barcelona. Les corticotomies faciliten i simplifiquen el moviment d’ortodòncia. Aquestes tècniques innovadores ajuden i acceleren el moviment d’ortodòncia, a més de tenir la possibilitat de millorar simultàniament la qualitat i quantitat d’ós i geniva mitjançant empelts.

Extraccions de queixals del seny

Es realitzen quan el queixal del seny no té suficient espai per erupcionar. En moltes ocasions pot ocasionar una inflamació i infecció de la geniva que genera dolor o bé caries a la dent del davant.

Apicectomía

Permet eliminar una infecció localitzada a l’os al voltant de la punta de l’arrel de la dent. A més, també es segella la punta de l’arrel per prevenir la re-infecció de la dent.

Frenectomía

Consisteix en retallar acuradament el frenet labial o lingual per evitar futurs problemes a la geniva. Està indicat en aquells casos on hi hagi un frenet hipertrófic que generi un problema a la geniva que envolta la dent, dificulta la mobilitat del llavi o de la llengua o dificulta el tancament d’espai ortodòntic de diastemes.

Abans i després

Contacta amb nosaltres

Demana'ns hora de visita o explica'ns el teu cas