Periodòncia a Girona

Diagnòstic, prevenció i tractament de les malalties periodontals com son la gingivitis i periodontitis.

T’ajudem a mantenir amb salut les teves dents

La Periodòncia és l’especialitat que s’encarrega de la prevenció, el diagnòstic i tractament de les malalties periodontals, com són la gingivitis i la periodontitis.

¿Per què cal tenir cura de les genives?

La gingivitis es caracteritza per la inflamació, envermelliment i sagnat de la geniva, mentre que la periodontitis o “piorrea” s’acompanya també d’una destrucció de l’os que envolta la dent. Ambdues condicions estan principalment causades per la presència de bactèries a la geniva.

La periodontitis és una malaltia crònica generalment no dolorosa, que si no es tractada, pot ocasionar en la mobilitat i pèrdua de les dents.

Som especialistes
en Periodòncia

El Dr Javi Vilarrasa, especialista en Periodòncia a Vilarrasa Clinica Dental, va obtenir la titulació del màster oficial en Periodòncia de tres anys de duració. Té l’honor de ser també Diplomat per la Federació Europea de Periodòncia, una prestigiosa distinció per la seva qualificada formació. Per tant, garantim un diagnòstic i un tractament del seu problema de genives de la manera més còmode i efectiva.

Quins són els principals signes d’alerta de la gingivitis / periodontitis?

Sagnat

És el primer signe característic del problema a les genives. Normalment es nota quan es raspalla les dents o inclús de manera espontània.

Inflamació i envermelliment

Són signes que apareixen a les fases inicials de la gingivitis /periodontitis. Les genives s’engrandeixen i tenen un color vermell intens i brillant.

Retracció de genives

És una signe clínic de problema de genives avançat. La dent es veu més llarga, s’exposa l’arrel de la dent i apareixen espais entre les dents.

Mobilitat dental

És un signe molt relacionat amb una periodontitis avançada – per una extensa destrucció d’os al voltant de la dent. Pot generar incomoditat a l’hora de menjar.

Halitosis

El mal olor/gust a la boca pot aparèixer en qualsevol moment i ser causat per les bactèries que hi ha a la boca. Però existeixen també altres possibles causes.

Etapes del tractament periodontal

1

Diagnòstic periodontal

És una part fonamental del tractament periodontal. Mitjançant una sèrie de radiografies i unes mesures clíniques precises som capaços de diagnosticar si existeix malaltia periodontal i la seva severitat.

2

Instruccions d’higiene oral

Sens dubte es tracta de la part més important del tractament. Expliquem i mostrem amb detall la manera més eficaç de raspallar-se les dents i mantenir la boca sana de manera individualitzada. Aconseguir aquest objectiu es essencial per a que el tractament sigui efectiu a llarg termini.

3

Tractament de la gingivitis

Les gingivitis es solen tractar mitjançant una higiene i polit dental professional. En les fases inicials, no sol ser necessari realitzar un raspat i allisat radicular.

4

Tractament de la periodontitis

El tractament de la periodontitis consisteix en eliminar el càlcul (sarro) adherit sobre la superfície de l’arrel mitjançant el raspat i allisat radicular. En ocasions cal administrar conjuntament antibiòtic. En situacions avançades, es pot regenerar i recuperar l’os perdut amb tècniques i materials d’alta qualitat.

5

Manteniment
i revisió

Per mantenir una correcte salut periodontal a llarg termini és essencial acudir periòdicament a les visites d’higiene o de manteniment periodontal. El Dr. Vilarrasa recomanarà la regularitat d’aquestes visites tot analitzant una sèrie de factors.

Contacta amb nosaltres

Demana'ns hora de visita o explica'ns el teu cas