Quines avantatges et pot oferir un tractament d’ortodòncia? T’ho explica el nostre especialista en ortodòncia, el Dr Jordi Vilarrasa

Taula de contingut

Quines avantatges et pot oferir un tractament d’ortodòncia? T’ho explica el nostre especialista en ortodòncia, el Dr Jordi Vilarrasa

L’ortodòncia es l’especialitat de l’odontologia que s’encarrega del diagnòstic, prevenció i correcció de les alteracions del desenvolupament, la forma de les arcades dentaries i la posició de les dents tant d’adults com de nens.

Però l’ortodòncia és molt més que moure dents! El nostre especialista en ortodòncia, el Dr Jordi Vilarrasa, t’explica quins són els 5 principals beneficis que et pot oferir un tractament d’ortodòncia:

  1. Un somriure sense complexes

Sens dubte, l’estètica és un dels motius pels quals els adults i joves voleu portar ortodòncia. I és que amb amb les dents ben col·locades no només millorarà el teu somriure sino l’expressió de la cara. Definitivament, et sentiràs molt més segur amb tu mateix i podràs somriure d’orella a orella.

  1. Més facilitat a l’hora de netejar les dents

L’apinyament de les dents o les dents amuntegades és també unes de les raons per les quals visiteu l’ortodoncista. Aquesta condició fa que la higiene sigui molt més complicada i es desenvolupi una inflamació a la geniva. Per això, quan les dents ja están ben posicionades després de l’ortodoncia, la higiene és molt més fácil i el pronòstic de les dents molt més favorable a llarg termini.

  1. Més comoditat a l’hora de mastegar

Una mal engranatge de les dents o la falta d’algunes dents pot dificultar la teva capacitat de mastegar i menjar. L’ortodòncia és capaç de col·locar les dents a una posició on encaixin perfectament per a poder tenir una correcta funció masticatoria. I en pacients que han perdut dents, ens permet adreçar les dents restants per a poder reposar les absències dentals amb implants o un pont de cerámica.

  1. Un bon aliat dels problemes a l’articulació temporomandibular (ATM)

Les maloclusions dentals poden tenir certes consequencies a la salut general del pacient, com pot ser una excessiva pressió en l’articulació temporomandibular. Aquesta sobrecarga a l’ATM pot incrementar el risc de patir migranyes, cefalees o inclus mal d’orella. El tractament d’ortodoncia, que a vegades cal combinar-lo amb cirurgia ortognàtica per a solventar certes maloclusions, comporta una millora en la posició de l’ATM i de la sintomatología.

  1. Element clau en la resolución de problemes fonètics, de deglució i de respiració

La posició de les dents juga un paper fonamental en la parla, la deglució i la respiració. La millora de la posició de les dents amb el tractament d’ortodòncia, juntament amb el treball de la logopeda, permet corretgir certs problemes a la parla (xiuxiueig o cezeig), de la deglució i inclús de la respiració gràcies a una nova posició de les dents i de les arcades dentàries.